Amanda Mattsby

Företagare, utbildare, föreläsare, coach & content creator.

Hej! Amanda heter jag och är en trettio+årig [människa] som driver företag sedan 2017, är mamma till två barn, matte till två hundar, fru till en musiker och född och uppvuxen i norr.

Jag spiller ofta, älskar äventyr och dricker helst mitt kaffe kokt över öppen eld. Jag tycker det är magiskt att springa i skogen eller på fjället och brinner för att hjälpa människor att våga mer.

För det mesta hittar du mig ute i naturen eller framför datorn planerandes ett roligt projekt. Jag spenderar också mycket tid med att leda utbildningar, föreläsa och skapa innehåll för att inspirera, motivera och få fler att våga göra det de drömmer om.

EXP_2503

Livet är till för att levas, varje dag.

Allt jag gör genomsyras av min inställning till livet – att det är till för att levas. På våra egna villkor och till fullo. Inte sen, när vi har allt det där vi tror att vi behöver för att lyckas – utan nu. Idag.

Jag föddes inte med den inställningen, den har vuxit fram. För bara ett par år sedan var jag en trött, osäker och nästintill utmattad ’duktig flicka’ som knappt visste vad jag själv ville eller vem jag var.

Jag försökte leva upp till förväntningar som jag trodde att andra hade på mig och tappade bort min egen vilja på vägen.

Vägen hit var långt ifrån spikrak

Idag lever jag livet på ett sätt jag mår bra av. Jag vet vad jag vill, vad jag är bra på, vågar lyssna på mig själv och har fler bra dagar än dåliga. Men ska jag vara helt ärlig tog det mig ett jäkla tag att komma hit.

Jag har mått dåligt en stor del av mitt liv. Det kanske inte märktes utåt, men på insidan slets jag med negativa tankar om mig själv, ångest och låg självkänsla. Jag tyckte livet var rätt jobbigt för det mesta och oavsett vad jag gjorde eller var jag var, gjorde oron inombords att jag hade svårt att njuta av livet.

När jag var 25 år fick jag barn, det skulle visa sig vara det som som på riktigt väckte min drivkraft till liv. Jag ville inte jobba jämt, försöka prestera varenda dag och bevisa för andra att jag var smart och kunnig – jag ville må bra. Jag var 26 år när jag vågade släppa taget om förväntningar och normer på riktigt och börja ta stapplande steg mot att leva livet så som Jag ville.

Det var då jag sade jag upp mig från min fasta anställning, startade enskild firma och började jobba mot något annat – något friare. Jag visste inte exakt vad jag ville, bara vad jag Inte ville. Jag tog vad jag hade och vad jag kunde, och började med det.

Live a Little More

Sedan 2020 jobbar jag till stor del med min egna digitala kurs, Live a Little More. Kursen har jag tagit fram för att hjälpa andra som kämpar med ångest, stress och låg självkänsla att må bättre.

Den första omgången körde jag i januari 2021 och i januari 2022 kör jag en tredje omgång. Kursen innehåller alla verktyg jag  lärt mig och använt för att må bättre, slippa ångest, våga mer och leva livet mer på mina egna villkor.

Explore Together

I juni 2021 startade jag och min vän och kollega Ebba ett digitalt community med fokus på både mental och fysisk hälsa. Vi har båda en stark relation till träning och erfarenhet av både stress och ångest.

I communityt samlar vi inspiration och kunskap om allt som får oss människor att må bra, både fysiskt och mentalt.

Bland annat träning, tid ute i naturen, mentalt välmående & självutveckling.

Content Creation

Jag har älskat att skriva och fotografera så länge jag kan minnas. När jag mått som sämst i livet har båda de delarna hjälpt mig att må bättre. Att få sätta ord på känslor och tankar och att få utlopp för kreativitet med hjälp av kameran.

Idag är innehållsskapande en del av mitt företag och min vardag. Jag lägger mycket tid och energi på min Instagram, på bloggen och på min maillista.

Jag har äntligen hittat hem

Nej, jag menar inte rent fysiskt (även om jag trivs i Gällivare), jag menar att jag har hittat hem i mig själv, i livet och i jobbet. Jag hämtar gärna tidigt på förskolan, åker på spontana äventyr med familjen, tar långa kaffepauser med vänner och leder svettiga träningspass.

Jag har också friheten att jobba när jag känner för det och vara ledig när jag vill och behöver det. Mitt jobb är också något jag längtar efter när jag är ledig.

Att designa webbsidor och konsultera inom sociala medier har under år 2020 bytts ut mot att skapa kurser, innehåll och inspiration inom välmående och hälsa.

Jag har alltid känt en längtan efter att få vara med och förändra världen till det bättre. Den resa jag har gjort mentalt under de senaste åren, från osäker och stressad till trygg och med livsglädje, vill jag hjälpa fler att våga sig ut på.

Människor som mår bra tar bättre beslut för sig själv och för andra. Genom att hjälpa fler att må bättre i sig själva och leva liv de trivs med – hjälper jag till att förändra världen, ett litet steg i taget.

Högt & lågt, djupt & ytligt
- allt i en salig blandning.

Jag älskar att spontandansa på mataffären, sjunga högt på tåget och komma på galna upptåg som ger mer energi till fler människor. Högt och lågt, djupt och ytligt – allt i en salig blandning – då mår jag som allra bäst!

I min närhet, oavsett om det är här på bloggen, på sociala medier eller i verkligheten, får du sprallig energi, mycket tankar om livet och vad som är viktigt på riktigt med ständig närhet till både det djupaste inom oss och det allra larvigaste och barnsligaste!

 

För att hämta energi, glädje och för att få perspektiv på livet söker jag mig ut i naturen.

 

Så ofta jag kan. Jag älskar att vara ute i skogen och på fjället och vandra, springa, åka snowboard eller bara dricka kaffe kokt över öppen eld. Att njuta av livet helt enkelt. Jag hoppas kunna inspirera fler till att göra just det, stanna upp och uppskatta det lilla.

Läs mer om vad jag gör